Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈПОПУЛАРНИЈИ ПРАЗНИЧНИ КЕКСИЋИ на свету: Медењаци које воле и деца и одрасли (РЕЦЕПТ)

17.12.2021. 16:22
Пише:
Србија Данас
kolači
колачи / Извор: Фото: Профимедиа

Овај рецепт за укусне и мирисне медењаке ће вас одушевити!

Укусни медењаци један су од најпопуларнијих божићних колачића, а ово је рецепт уз помоћ којег ће вам сигурно испасти савршено.

Празнична атмосфера је у пуном јеку и право је време за отварање старих кувара и прегледавање интернет страница у потрази за савршеним рецептима. Ако сте и ви у процесу трагања, овај рецепт за укусне и мирисне медењаке ће вас одушевити.

Након сваког ПОРОЂАЈА је вратила САВРШЕНУ ЛИНИЈУ: Ево како изгледа ДИЈЕТА Мирке Васиљевић

Након сваког ПОРОЂАЈА је вратила САВРШЕНУ ЛИНИЈУ: Ево како изгледа ДИЈЕТА Мирке Васиљевић

ПРЕПУНЕ ВИТАМИНА Ц: Ове намирнице ДЕТОКСИКУЈУ тело, дају енергију, а многи и не знају КОЛИКО су здраве!

ПРЕПУНЕ ВИТАМИНА Ц: Ове намирнице ДЕТОКСИКУЈУ тело, дају енергију, а многи и не знају КОЛИКО су здраве!

Састојци:

За медењаке: 100 г чоколаде, 250 г млевених бадема, 50 г брашна, 1 јаје, 200 г меда, 2 кашичице какаа у праху, пола кашичице шећера с циметом, мало мешавине зачина за медењаке

За прелив: 200 г шећера у праху, 2 кашике млека, неколико капи екстракта ваниле

Поступак припреме:

1. Отопљену чоколаду помешајте с бадемима, брашном, јајем, медом, какаом и зачинима и замесите у глатко тесто. Омотајте га фолијом и ставите у фрижидер на сат времена.

2. Рерну загрејте на 180 степени. Док се рерна загрева, развијте тесто на дебљину од 7-8 милиметара, а потом калупима за медењаке вадите различите облике.

3. Обликоване медењаке ставите на папир за печење, пеците их око 10 минута и након тога ставите на хлађење са стране (не у фрижидер!).

4. Охлађене медењаке прелијте шећером у праху отопљеним у млеку или их украсите отопљеном чоколадом и другим додацима по жељи.