НЕМОЈТЕ НАПРАВИТИ ФАТАЛНУ ГРЕШКУ! Ово је КЉУЧНА РАЗЛИКА између тврдо, меко и идеално куваних јаја
Ово је пут до савршено тврде спољашњости и мекане унутрашњости васкршњих јаја.
Приликом кувања јаја, била она спремана поводом Васкрса или не, увек се поставља питање колико дуго треба да буду на рингли како бисмо добили жељену унутрашњост.
Да бисте лепо прославили предстојећи празник и уживали у фарбаним јајима, дозволите да вам пренесемо тајну врсних домаћица.
Наиме, јаја могу да испадну на три начина: ровита, поширана и тврдо кувана. Углавном се ради о тачно одређеним минутажама које, ако се помно прате, дају одличне резултате.
Универзално правило је да јаја, ма на који начин их спремали, морају да буду што свежија. Такође, када их кувате, водите рачуна да вода прекрије само њихов врх.
Ровито, односно меко кувано јаје, добићете након 4-6 минута кувања. Поширано ће бити готово после 3-4 минута, док је за тврђу унутрашњост потребно 7-8 минута. Овај временски период се помера ако их, као на Велики петак, кувате више одједном.
Поред тога, обратите пажњу на шерпу коју користите. Одлучите се за ону која је довољно велика да, када вода ври, не дозволи јајима да се међусобно сударају и, самим тим, изазову пуцање љуске.
Србија Данас/Lupomarshall/Пренела С.П.