Никад више нећете правити обичне поховане тиквице: Додајте овај један састојак у јаја и постаће сочне као месо
Један трик у смеси за поховање чини тиквице невероватно сочнима.
Када споменемо поховане тиквице одмах се сетимо наших бака које су их спремале за доручак, али уколико унапредите њихов рецепт и додате рендани сир у јаја, укус ће бити невероватан.
Уколико сте љубитељи похованих тиквица, овај рецепт морате пробати и сигурни смо да ћете их убудуће само овако правити.
Састојци:
- 2 тиквице
- 100 г тврдог сира
- 1 кашичица першуна
- 1 кашичица слатке паприке
- 3 јајета
- 100 г презли
- 50 г брашна
Припрема:
Исеците тиквице по дужини, па ставите у неку посуду, па посолите и побиберите. Оставите их тако 20 минута да пусте воду. Умутите јаја, па додајте першун, слатку паприку и рендани сир.
У другој посуди помешајте брашно и презле. Тиквице процедите, па уваљајте у брашно са презлама, а онда у јаја са сиром.
Извор: Крстарица