Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОДЛИЧНА ИДЕЈА ЗА УКУСАН И ЈЕФТИН НЕДЕЉНИ РУЧАК! Пилетина са блитвом и павлаком – ГОТОВО за пола сата

02.10.2022. 08:15
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Пуно је витамина

Потребно је: 

  • 1 пар пилећег белог меса 
  • 1већа веза блитве
  • мало суве сецкане сланине 
  • мала главица црног лука  
  • 1 шаргарепа 
  • 3-4 чена белог лука 
  • 100 гр киселе павлаке 
  • 100 мл јогурта 
  • 1 мањи парадајз 
  • 3 јајета
  • 3 чена белог лука 
  • мало качкаваља 
  • со, уље, зачин 
ТОПЛИ СЕНДВИЧИ ИДЕАЛНИ ЗА ДОРУЧАК - Направите их по бакином рецепту, овај САСТОЈАК им даје посебан укус (ВИДЕО)

ТОПЛИ СЕНДВИЧИ ИДЕАЛНИ ЗА ДОРУЧАК - Направите их по бакином рецепту, овај САСТОЈАК им даје посебан укус (ВИДЕО)

(ВИДЕО) САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА СА ЈАБУКАМА - Направите колач по бакином рецепту, већину састојака већ имате

(ВИДЕО) САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА СА ЈАБУКАМА - Направите колач по бакином рецепту, већину састојака већ имате

Припрема: 

Зеље или блитву опрати, очистити дршкицу и обарити у мало воде. У воду додати 1 малу кашичицу јабуковог сирћета. Барити 2 мин па оцедити испрати и исецкати.  

bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

На уљу пропржити сецкану суву сланину, сецкан црни лук , додати на коцкице шаргарепу. Месо исећи на мање ситије (комадиће) па посебно на уљу на најјачој температури пропржити да порумени. У лук убацити сецкано зеље,  блитву или спанаћ.   

bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Месо посолити додати мало зачина за пилетину , 1/2 кашичице мл. паприке и изједнаћити. Убацити месо у блитву па посолити или додати сувог зачина и 3 чена сецканог белог лука. Тепсију подмазати уљем и све истрести.  

Одозго поређати на коцке ољуштен парадајз. У чинију умутити 3 јаја додати павлаку и јогурт. Све промешати. Прелити преко меса и протрести да јаја падну на дно тепсије. Одозго нарендати мало качкаваља и сецканог першуновог листа. Пећи на 200 степени Ц 30-40 мин. да зарумени. Служити топло.