Овако направљена салата од цвекле брзо ПРАЗНИ ЦРЕВА, убрзава МЕТАБОЛИЗАМ и чисти ЈЕТРУ!
Салата од цвекле и сувих шљива – једноставно јело које чисти организам!
Цвекла је позната као природни савезник у чишћењу организма – подстиче рад црева, јетре и крвних судова, а многи тврде да даје брже резултате од појединих фармацеутских препарата за регулисање пробаве.
У комбинацији са сувим шљивама и једноставним дресингом, добијамо салату која је истовремено укусна и богата витаминима.
Како се припрема:
-
Потребне су две веће цвекле (по могућству тамније). Кувају се око пола сата, а затим одмах исперу хладном водом и оставе 5–10 минута да одстоје. На овај начин задржавају сочност и не раскувавају се. Када се прохладе, ољуштите их и исеците на танке тракице.
-
За дресинг помешајте две кашике сунцокретовог уља, кашику лимуновог сока или сирћета, прстохват соли, мало шећера и два чена белог лука изгњечена пресом. Овај прелив даје салати свежину и додатна својства за детоксикацију.
-
Посебан састојак су суве шљиве – исецкајте пет комада и кратко их потопите у врелу воду да омекшају, па их додајте цвекли.
Све помешајте, прелијте дресингом и оставите барем десет минута да се укуси споје.
Зашто је добра?
Ова салата не само да освежава и засити, већ помаже и у регулацији пробаве, убрзава метаболизам и позитивно утиче на здравље срца и крвних судова.