ОВОМ ЈЕЛУ НИКО НЕ МОЖЕ ОДОЛЕТИ! Гурмански ролат са ПИЛЕТИНОМ И СЛАНИНОМ воле и стари и млади (РЕЦЕПТ)
07.02.2023.
09:07
Специјалитет из бакине кухиње ком још нико није одолео
Потребно је:
- 100 гр суве сланине
- пар пилећег меса
- 1 главица црног лука
- 1 паприка из замрзивача
- мало слатке паприке
- бибер млевени
- 2 кувана јаја
- 1 цело јаје
- 1 кашичица сувог зачина
- 1 кашичица белог лука гранула
- шака сецканог першуна
- 2 кришке хлеба
- мало ренданог качкаваља
Карамела потпуно мења ускус - Направите КОЛАЧ са ЈАБУКАМА по рецепту из бакине кухиње (ВИДЕО)
Карамела потпуно мења ускус - Направите КОЛАЧ са ЈАБУКАМА по рецепту из бакине кухиње (ВИДЕО)
РЕЦЕПТ ЗА ПРОБИОТИК ЛИМУНАДУ КОЈА ЧИСТИ ЦРЕВА: Од 3 састојка направите еликсир за имунитет, детокс и бољу пробаву
РЕЦЕПТ ЗА ПРОБИОТИК ЛИМУНАДУ КОЈА ЧИСТИ ЦРЕВА: Од 3 састојка направите еликсир за имунитет, детокс и бољу пробаву
Припрема:
Месо самлети али део оставити на коцкице. Лук и паприку исећи на ситно и испржити. Додати млевену паприку и бибер. Затим додати то у млевено месо, па сецкана кувана јаја, месо на коцкице, цело јаје, зачин и грануле белог лука.
Додати и хлеб оцеђен у млеку и сецкан першунов лист. Све изједначити Поређати на фолију листове суве сланине и поређати месо.
Обликовати у ваљак рукама и увити заједно са сланином у ролат. Ставити на пек папир на чије сте дно ставили мало ренданог качкаваља и убацити у плех.
Одозго посути ренданим качкаваљем. Печи на 220 степени Ц око сат времена. На половини покрити волијом.