Палачинке вам више никад неће бити ЖИЛАВЕ ИЛИ СУВЕ - Додајте само 1 састојак у смесу и добићете савршену посластицу из детињства
Припрема је једноставна, а основни састојци укључују јаја, брашно, млеко и шећер.
Не постоји ништа боље од мириса свеже печених палачинки који се шири кухињом. Без обзира да ли их волите са чоколадним намазом, џемом, орасима или само посуте шећером, савршене палачинке морају бити танке, мекане и еластичне.
Ако палачинке понекад не испадну онако како бисте желели – сувише су дебеле или жилаве – не брините! Доносимо вам једноставан трик уз који ће сваки пут палачинке испасти савршене!
Кључ је у комбинацији састојака и одговарајућег остатка теста. Додавање мало минералне воде ће их учинити прозрачнијим, док ће одмарање смесе омогућити да се брашно равномерно хидрира и задржи палачинке гипким и без грудвица.
Састојци за палачинке: 2 јаја 250 г обичног брашна 300 мл млека 200 мл минералне воде 1 кашика шећера 1 кашика уља или растопљеног путера; Мало уља за тигањ
Припрема: У великој посуди умутите јаја, затим додајте млеко, со и шећер. Постепено додајте брашно, стално мешајући да бисте избегли грудвице. Улијте минералну воду и лагано промешајте. На крају додајте уље или путер и све још једном комбинујте. Оставите смесу да одстоји најмање 20-30 минута. Ово је кључ за савршену текстуру! Загрејте тигањ на средње јакој ватри и четкајте га са капљицом уља. Сипајте малу количину теста и завртите посуду да бисте је равномерно распоредили. Када рубови почну да се боје и појаве се мехурићи, пажљиво окрените палачинку и пеците још 20-30 секунди.
Србија Данас/Блиц Жена, Бранка Гајић/Пренела Ј.Ш..