Патријарх Павле је волео да једе овај колач: Прави старински рецепт за сочну посластицу, мекану као душа
Ретко је уживао у слаткишима.
04.07.2025.
20:08
Коментари (0)
Старински рецепт за посластицу, мекану и ваздушасту као душа.
Патријарх Павле, познат по скромном животу, наводно је ретко уживао у слаткишима, али када би се одлучио на посластицу, његов омиљени колач била је оваква кремпита. Ово је рецепт за једну старинску варијанту.
Састојци:
- 2 готова лисната теста
- 2л млека
- 400гр кристал шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 10 јаја
- 5 кашика шећера за беланца
Припрема:
Лиснато тесто избоцкајте и испеците у рерни. Затим спремите фил тако што ћете у 2 литра млека да скувате умућена жуманца са шећером, ванил шећером и брашном. Када добијете масу како што је пудинг пустите да се прохлади. Умутите беланце па га додајте скуваним јајима. Једну корицу ставите на дно, па фил, па друга корица и све поспите прах шећером.