ПИЛАВ СА ПИЛЕТИНОМ је ручак за памћење - Спремите га на традиционалан начин, тако да ништа не изостане од састојака, а сви се наједу
Јело из детињства које буди најлепше успомене.
21.05.2025.
13:01
Коментари (0)
Пилав је стари класик српске кухиње. Када му се дода пилетина, ствари почињу да се захуктавају.
Састојци:
- две главице црног лука
- три батака са карабатком
- 400 г пиринча
- четири веће шаргарепе
- чен белог лука
- зачини по жељи
- уље
- вода
Припрема:
Исецкајте црни лук на ситно и динстајте на уљу док не постане стакласт. Додајте шаргарепу исечену на коцкице и посолите, па пропржите још 10 минута.
Додајте батаке које сте претходно одвојили од карабатака. Динстајте на умереној температури око 15 минута. По жељи, придружите бели лук и зачините.
Успите пиринач и воду, па кувајте док пиринач не почне да личи на рижото. Треба да буде куван и густ.
Пребаците у тепсију, месо ставите одозго са кожицом на горе, побиберите и убаците у рерну на 200°Ц око 30 минута или док не порумени. Пријатно!