PILAV SA PILETINOM je ručak za pamćenje - Spremite ga na tradicionalan način, tako da ništa ne izostane od sastojaka, a svi se najedu
Jelo iz detinjstva koje budi najlepše uspomene.
21.05.2025.
13:01
Komentari (0)
Pilav je stari klasik srpske kuhinje. Kada mu se doda piletina, stvari počinju da se zahuktavaju.
Sastojci:
- dve glavice crnog luka
- tri bataka sa karabatkom
- 400 g pirinča
- četiri veće šargarepe
- čen belog luka
- začini po želji
- ulje
- voda
Priprema:
Iseckajte crni luk na sitno i dinstajte na ulju dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu isečenu na kockice i posolite, pa propržite još 10 minuta.
Dodajte batake koje ste prethodno odvojili od karabataka. Dinstajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Po želji, pridružite beli luk i začinite.
Uspite pirinač i vodu, pa kuvajte dok pirinač ne počne da liči na rižoto. Treba da bude kuvan i gust.
Prebacite u tepsiju, meso stavite odozgo sa kožicom na gore, pobiberite i ubacite u rernu na 200°C oko 30 minuta ili dok ne porumeni. Prijatno!