ПОСНА ПАШТЕТА која осваја на први залогај: Кремасти спој кикирикија и поврћа због ког ћете заборавити на месне намазе
Укусно, једноставно и хранљиво – баш онако како треба да буде у време поста.
Пост на води за многе представља прави изазов, како издржати без уобичајених намирница, а остати сит, здрав и задовољан? Ипак, смисао поста јесте да буде тежак, да нас натера да изађемо из зоне комфора и посветимо се телу, духу и балансу. Добра вест је што може бити и укусно и хранљиво, чак и кад је на води.
Састојци
- 450 г кромпира
- 3 шаргарепе
- 3 чена белог лука
- 1 главица црног лука
- 200 г печеног кикирикија
- 1 кашичица сенфа
- 1 кашичица сувог зачина
- 1/2 кашичица соли
- 1/2 кашичица бибера
Обарите кромпир и шаргарепу у посољеној води док не омекшају. Када су готови, воду у којој су се кували сачувајте, послужиће касније за подешавање густине паштете.
Изгњечити кувани кромпир и шаргарепу виљушком док се не добије глатка смеса. У смесу додајте ситно сецкану главицу црног лука, три уситњена чена белог лука, со, бибер, суви зачин и першун. Све добро измешајте.
Кикирики самлејте у блендеру док не постане скоро као брашно, па га умешајте у поврћну смесу. Ако је смеса прегуста, додајте по мало воде у којој су се кували кромпир и шаргарепа.
За екстра глатку текстуру, све заједно можете испасирати штапним миксером или у блендеру, како бисте добили изглед праве паштете за мазање.
Детаљније о начину припреме на видеу Јаја и кобаја.