POSNA PAŠTETA koja osvaja na prvi zalogaj: Kremasti spoj kikirikija i povrća zbog kog ćete zaboraviti na mesne namaze
Ukusno, jednostavno i hranljivo – baš onako kako treba da bude u vreme posta.
Post na vodi za mnoge predstavlja pravi izazov, kako izdržati bez uobičajenih namirnica, a ostati sit, zdrav i zadovoljan? Ipak, smisao posta jeste da bude težak, da nas natera da izađemo iz zone komfora i posvetimo se telu, duhu i balansu. Dobra vest je što može biti i ukusno i hranljivo, čak i kad je na vodi.
Sastojci
- 450 g krompira
- 3 šargarepe
- 3 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 200 g pečenog kikirikija
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica suvog začina
- 1/2 kašičica soli
- 1/2 kašičica bibera
Obarite krompir i šargarepu u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Kada su gotovi, vodu u kojoj su se kuvali sačuvajte, poslužiće kasnije za podešavanje gustine paštete.
Izgnječiti kuvani krompir i šargarepu viljuškom dok se ne dobije glatka smesa. U smesu dodajte sitno seckanu glavicu crnog luka, tri usitnjena čena belog luka, so, biber, suvi začin i peršun. Sve dobro izmešajte.
Kikiriki samlejte u blenderu dok ne postane skoro kao brašno, pa ga umešajte u povrćnu smesu. Ako je smesa pregusta, dodajte po malo vode u kojoj su se kuvali krompir i šargarepa.
Za ekstra glatku teksturu, sve zajedno možete ispasirati štapnim mikserom ili u blenderu, kako biste dobili izgled prave paštete za mazanje.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Jaja i kobaja.