Претворите хлеб од јуче у укусну посластицу: Француски рецепт као савршен пример како добити савршен доручак или десерт
Припремајући га унапред, поклањате себи мирно јутро без журбе, где је једини задатак уживање у савршенству укуса.
Идеалан је за породичне доручке, бранч или посебне прилике, јер захтева минималан труд ујутру, а резултат преукусан и ароматичан оброк.
Било да га послужите уз свеже воће, преливеним сирупом или посуте прахом шећера, претвара сваки тренутак вредан памћења.
Састојци
- 4 комада старог хлеба, 2 нарежите на кришке и 2 на коцкице
- 1 шољица чоколаде исецкане на коцкице
- 6 јаја
- 475 мл млека
- 120 мл кисело млеко
- 50 г шећера
- 1 кашика екстрата од ваниле
- 1 кашика млевеног цимета
- 1/4 кашикице млевених ораса
- Прстохват соли
- 2 кашике шећера за посипање
Подмажите плех са 1 кашиком маргарина. Прекријте дно коцкицама хлеба лаганим притискивањем. Половину комадића чоколаде равномерно распоредите по хлебу, а затим на врх поређајте равномерно нарезани хлеб.
У велику посуду умутите јаја, млеко, кисело млеко, шећер, ванил шећер, цимет, млевене орасе и сол док се смеса не сједини. Смесу равномерно прелијте преко хлеба, нежно притискајући како би се све лепо натопило.
По врху прелијте отопљени маргарин и поспите шећером. Покријте поклопцем за печење и оставите у фрижидеру 1 сат или преко ноћи.
Ујутру загрејте рерну на 180 Ц. Извадите из фрижидера и оставите га на собној температури 10 минута.
Пеците непокривено 30 минута или док врх не порумени и поприми златну боју.
Када испечете, поспите остале комадиће чоколаде и оставите 10 минута да се охлади.
Детаљније о начину припреме погледајте на видеу Tastyfeedsdaily.