Рецепт за НАЈБРЖИ и НАЈУКУСНИЈИ КОЛАЧ - Припрема је доступна домаћицама свих нивоа знања, а допашће се и најизбирљивијима
Пред вама је поступак припреме за колач кремасте текстуре.
Представљамо вам рецепт за колач који ћете лагано сварити, а једноставно направити. Испратите како се спрема и одушевите укућане.
Састојци:
- три јаја
- 140 г шећера
- 90 мл уља
- 110 мл млека
- прашак за пециво
- ванилин шећер
- две кашичице какаоа
- 160 г брашна
- 500 мл млека
- 120 г шећера
- 200 мл слатке павлаке
- две кашике шећера у праху
Припрема:
Умутите јаја, шећер, уље, млеко, прашак за пециво, ванилин шећер и какао док смеса не постане глатка. Додајте брашно и лагано промешајте.
Улијте смесу у калуп обложен папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној пећници на 180°Ц око 25 минута, или док чачкалица уметнута у средину колача не изађе сува.
Док се бисквит пече, загрејте млеко и шећер у лонцу на средњој ватри док се шећер потпуно не отопи. Врући бисквит равномерно прелијте врућим млеком.
Оставите да се колач охлади на собној температури. Умутите слатку павлаку са шећером у праху док не добијете чврст шлаг. Охлађени колач премажите њиме и украсите по жељи.