Рецепт за најбржу, а најукуснију ПИТУ СА СИРОМ - Готова је за 10 минута, идеална за вечеру или изненадне госте
Рецепт за питу с сиром који се спрема на најбржи могући начин
Пита са сиром је савршен оброк за све који траже брз, укусан и заситан залогај, а можете је припремити за само 10 минута. Овај једноставан рецепт је идеалан за вече када вам се приједност свеже печене пите, или када имате изненадне госте и нисте сигурни шта да припремите. Састојци који су вам потребни су врло једноставни, а све што је потребно је мало ваша спретност и воље. Ево како да направите савршену питу са сиром!
Састојци:
- 1 паковање готових кора за питу
- 400 г киселе павлаке
- 200 г фета сира
- 100 г ренданог сира (по избору: трапист, mozzarella)
- 2 јаја
- 1 кашичица прашка за пециво
- Со и бибер по укусу
- Мало уља или маслаца за премазивање
Припрема:
Почните са припремом фила тако што ћете у једној великој посуди помешати киселу павлаку, јаја, прашак за пециво и добро издробљени фета сир. Додајте рендани сир, па све добро промешајте док не добијете глатку смесу. По жељи, зачините са мало соли и бибера, али пазите са соли јер је фета сир већ слан.
Затим узмите 1-2 коре, премажите их танким слојем уља или отопљеног маслаца и ставите у плех који сте претходно обложили папиром за печење. На прву кору ставите 2-3 кашичице фила, па је добро распоредите. Преко фила ставите још једну кору, и поновите поступак са филовањем и полагањем кора, док не искористите све коре и фил. На крају, завршићете са слојем фила на врху пите.
Питу ставите у претходно угрејану рерну на 200°Ц и пеците око 20 минута или док корица не постане лепо златно-смеђа и хрскава. Када је готова, извадите је из рерне и оставите да се охлади неколико минута пре него што је исечете. Служите топло уз неки свежи напитак и уживајте у савршеном окусу!