Рецепт за НАЈУКУСНИЈИ КРОМПИР по бакином рецепту - После овога више се никада нећете вратити на стари начин припреме
Одушевиће вас овај иновативан начин припреме кромпира.
18.03.2025.
16:47
Коментари (0)
Највише верујемо у рецепте наших бака, а овај један је од најједноставнијих. Изгледа као да је припремљен у ресторану од стране кулинарских стручњака, док му је укус још бољи.
Састојци:
- 250 г пире кромпира
- 250 г ренданог, сировог кромпира
- 120 г брашна
- кашичица соде бикарбоне
- 240 мл отопљеног путера
- зачини по укусу
- маслац за пржење
Припрема:
Најпре исеците половину сировог кромпира на коцке, па га ставите у шерпу и прелијте водом. Смањите на средњу температуру и кувајте око 15 минута.
У међувремену, изрендајте другу половину кромпира и ставите у чинију. Скуван кромпир изгњечите, па додајте сировом. Придружите остале састојке и жицом умутите.
Загрејте путер на средње јакој ватри, формирајте кругове од кромпира и пржите са обе стране. Пријатно!