Ручак БОЉИ ОД МУСАКЕ! Традиционалне балканске ЂУЛБАСТИЈЕ, јело са кромпиром и млевеним месом буди сва чула, а подсећа на детињство
Ручак карактеристичан за Балкан убрзо може бити на вашој трпези.
18.03.2025.
15:37
Коментари (0)
Доносимо вам традиционалан рецепт из кухиње сваке искусне домаћице са наших простора. Припремите кромпир, млевено месо и још неколико састојака наведених у наставку, па уживајте.
Састојци:
- 500 г ренданог кромпира
- главица црног лука
- два чена белог лука
- кашичица зачина
- кашичица соли
- јаје
- кашичица слатке црвене павлаке
- 100 г сецкане пршуте или сланине
- 400 г телећег млевеног меса
- 200 г свињског млевеног меса
Бешамел сос:
- 20 г путера
- мало уља
- две кашике брашна
- 400 мл млека
- мало соли
- мало бибера
- 100 г изренданог качкаваља
Припрема:
Помешајте све састојке осим млевеног меса. Затим и то додајте, па умесите руком.
Обликујте их у пљескавице, те пржите само док порумене.
За башамел сос отопите путер на уљу, додајте брашно и млеко. Сачекајте да проври, придружите зачине и качкаваљ.
На тепсији поређајте пљескавице, прелијте их сосом и ставите да се пеку на 220 степени док јело не добије боју. Пријатно!