Рецепт за НЕМАЧКУ ТОРТУ - Комбинација пишкота, фила од ваниле и вишања, а овај састојак даје јој посебну арому
Савршено кремаста и укусна посластица, одушевиће вас колико је поступак једноставан, али и укус на крају.
Препоручујемо вам немачку торту, укусну посластицу за све прилике.
Ево шта је потребно од састојака и како се прави.
Састојци:
- 4 паковања пишкота
Фил са вишњама:
- 600 г вишња
- 300 мл сока од вишње
- 6-8 кашика шећера
- 3 кашике густина
- 50 г путера или маргарина
Фил ванила
- 600 мл млека
- 2 пудинга од ваниле
- 10 кашика шећера
- 200 г путера или маргарина
- 50 г кокоса
- 100 г шлаг креме умућене
Глазура
- 200 г црне чоколаде
- 180 г слатке павлака
Припрема
Најпре се припрема фил са пудингом. Млеко (600 мл) сипајте у шерпу да се загреје и додајте 8 до 10 кашика шећера. Сачувајте мало млека са стане сипајте у њега пудинг и размутите. Када млеко прокључа додајте у њега смесу са пудингом.
Када пудинг скувате додајте 50 грама кокоса и сједините, а можете млевене орахе или бадеме, ако не волите кокос.
Други фил
Триста мл сока од вишње сипајте у шерпу, а са стране 3 кашике густина додајте сок од вишње и размутите. У соку који сте ставили на ринглу ставите 8 кашика шећера и 600 грама очишћених вишања. Додајте убро размужен густин и мешајте док се све не сједини и додајте путер да се отопи, а затим све добро испасирајте са штапним миксером.
Умутите 100 грама шлаг крема од ваниле и додајте у фил са кокосом, а затим све сједините.
Након што су се филови прохладили, спремите пишкоте, потапајте их у млеко и ређајте у калуп.
Ређате пишкоте, половину фила од вишњи, затим поново пишкоте, половину фила од ваниле, и поновите исти поступак, пишкоте, фил од вишње, пишкоте и фил од ваниле.
Све пакујте у калуп, покријте фолијом и оставите у фрижидер.
Торту извадите из калупа и декоришите отопљеном чоколадом.
Детаљније о рецепту на видеу кухиња Валентина Машковић.