Recept za NEMAČKU TORTU - Kombinacija piškota, fila od vanile i višanja, a ovaj sastojak daje joj posebnu aromu
Savršeno kremasta i ukusna poslastica, oduševiće vas koliko je postupak jednostavan, ali i ukus na kraju.
Preporučujemo vam nemačku tortu, ukusnu poslasticu za sve prilike.
Evo šta je potrebno od sastojaka i kako se pravi.
Sastojci:
- 4 pakovanja piškota
Fil sa višnjama:
- 600 g višnja
- 300 ml soka od višnje
- 6-8 kašika šećera
- 3 kašike gustina
- 50 g putera ili margarina
Fil vanila
- 600 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 200 g putera ili margarina
- 50 g kokosa
- 100 g šlag kreme umućene
Glazura
- 200 g crne čokolade
- 180 g slatke pavlaka
Priprema
Najpre se priprema fil sa pudingom. Mleko (600 ml) sipajte u šerpu da se zagreje i dodajte 8 do 10 kašika šećera. Sačuvajte malo mleka sa stane sipajte u njega puding i razmutite. Kada mleko proključa dodajte u njega smesu sa pudingom.
Kada puding skuvate dodajte 50 grama kokosa i sjedinite, a možete mlevene orahe ili bademe, ako ne volite kokos.
Drugi fil
Trista ml soka od višnje sipajte u šerpu, a sa strane 3 kašike gustina dodajte sok od višnje i razmutite. U soku koji ste stavili na ringlu stavite 8 kašika šećera i 600 grama očišćenih višanja. Dodajte ubro razmužen gustin i mešajte dok se sve ne sjedini i dodajte puter da se otopi, a zatim sve dobro ispasirajte sa štapnim mikserom.
Umutite 100 grama šlag krema od vanile i dodajte u fil sa kokosom, a zatim sve sjedinite.
Nakon što su se filovi prohladili, spremite piškote, potapajte ih u mleko i ređajte u kalup.
Ređate piškote, polovinu fila od višnji, zatim ponovo piškote, polovinu fila od vanile, i ponovite isti postupak, piškote, fil od višnje, piškote i fil od vanile.
Sve pakujte u kalup, pokrijte folijom i ostavite u frižider.
Tortu izvadite iz kalupa i dekorišite otopljenom čokoladom.
Detaljnije o receptu na videu kuhinja Valentina Mašković.