СЛАТКИ БУРЕК са јабукама и бананама од ГОТОВИХ КОРА Срби обожавају - Многи кажу да је најлепша посластица свих времена, а за припрему је потребно САМО пар минута
Постаће ваша омиљена посластица
01.03.2025.
17:46
Коментари (0)
Уколико желите да спремите нешто слатко, ево предлога за слатки бурек, са јабукама по бакином рецепту. Ево шта је потрено од састојака и како се припрема.
Потребно је:
-
4 веће јабуке
-
мало цимета
-
1 банана
-
200 мл киселе воде
-
500 гр танких кора
-
уље
Припрема:
Јабуке изрендати, насецкати банану и додати мало уља у јабуке. Плех пречника 24 цм премазати уљем или обложити пек папиром.
Ставити на дно прву кору па је попрскати киселом водом и мало уљем. Ређати две згужване коре па их попрскати водом и уљем и додати рендане јабуке.
Следећи ред исто док се све не истроши. Одозго ушушкати и покрити бурек.
Попрскати водом и уљем и пећи на 200 степени 40 - 50 минута да лепо порумени. Истрести на послужавник и сећи вруће.