Рецепт за ПОСТАН РУЧАК који ћете обожавати - Прави се од четири једноставна састојка, а биће део вашег јеловника и када се не пости
Пред вама је уникатни рецепт за ручак или вечеру, а погодан је за посне дане.
Може бити изазовно смислити рецепт за посно главно јело, поготово када сте исцрпели скоро све доступне изворе. Прискачемо вам у помоћ врло лаком припремом иновативног оброка.
Састојци:
- 500 г грашка
- 250 г шампињона
- 5 већих кромпира
- главица црног лука
- уље
- зачини
Припрема:
Прво ситно исеците црни лук, па га пржите док не постане стакласт.
У међувремену, исецкајте шампињоне и динстајте са луком.
Након отприлике пет минута, додајте грашак и динстајте све заједно док поврће не омекша. Смањите температуру, па зачините вегетом, сољу, бибером и першуном.
Кромпир ољуштите, исеците на колутове и послажите по науљеном плеху. Преко додајте динстану смесу, па прекријте кромпиром.
Пеците на 200 степени око 30 минута, у зависности од јачине ваше рерне. Пријатно!
Наведена количина састојака погодна је за велике породице. Уколико вам је потребно за мање од петоро људи, смањите грамажу.
Сличан рецепт можете погледати на линку испод.