Recept za POSTAN RUČAK koji ćete obožavati - Pravi se od četiri jednostavna sastojka, a biće deo vašeg jelovnika i kada se ne posti
Pred vama je unikatni recept za ručak ili večeru, a pogodan je za posne dane.
Može biti izazovno smisliti recept za posno glavno jelo, pogotovo kada ste iscrpeli skoro sve dostupne izvore. Priskačemo vam u pomoć vrlo lakom pripremom inovativnog obroka.
Sastojci:
- 500 g graška
- 250 g šampinjona
- 5 većih krompira
- glavica crnog luka
- ulje
- začini
Priprema:
Prvo sitno isecite crni luk, pa ga pržite dok ne postane staklast.
U međuvremenu, iseckajte šampinjone i dinstajte sa lukom.
Nakon otprilike pet minuta, dodajte grašak i dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša. Smanjite temperaturu, pa začinite vegetom, solju, biberom i peršunom.
Krompir oljuštite, isecite na kolutove i poslažite po nauljenom plehu. Preko dodajte dinstanu smesu, pa prekrijte krompirom.
Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne. Prijatno!
Navedena količina sastojaka pogodna je za velike porodice. Ukoliko vam je potrebno za manje od petoro ljudi, smanjite gramažu.
Sličan recept možete pogledati na linku ispod.