Рецепт за ПРАВУ РИБЉУ ЧОРБУ - Припремите гозбу и за време поста, поступак је једноставан, а резултат на крају ће вас одушевити
Ево како тече поступак и шта вам је све потребно за ово пикантно и укусно јело.
Представљамо вам рецепт за укусну рибљу чорбу. Ево шта вам је потребно од састојака и како се припрема ово укусно јело у којем можете уживати и у току поста.
За кашу
- 6-8 главица црног лука
- 2 шаргарепе
- око 1 кг рибе (речне)
- 1/2 лимуна
- 1 кашика вегете
- 3 чешња белог лука
Остали састојци
- 3-4 ловорова листа
- око 20 зрна црног бибера
- везица целера
- везица першуна
- 1 паприка бабура
- 1 лимун
- 1 кашика алеве паприке
- 3 чена белог лука
- 2 кесице додатка за рибљу чорбу
- 2 дл куваног парадајза
- 2 дл белог вина
Издинстати ситно исецкан црни лук, ситно исецкане шаргарепе и ситно исецкану шаргарепу. Потом смесу ставити у блендер и направити кашу.
Рибу за чорбу попрскати са пола лимуна, 1 супеном кашиком вегете, исецканим (или изгњеченим) белим луком, и оставити да одстоји 2 сата пре кувања.
У котлић или дубок лонац сипати кашу од лука, зелена и шаргарепе, додати воду до 2/3 котлића, додати ловоров лист, црни бибер, целер, першун, лимун исечен на комаде, бели лук, бабуру и алеву паприку. Кувати док не проври.
Кад почне да ври ставити додатак за рибљу чорбу (размућено у хладној води, без грудвица), затим рибу и кувати да ври 45 минута до 1х.
Петнаест минута пред крај кувања додати кувани парадајз и вино.
Када поново проври, пробати и по жељи додати још бибера (уколико желите љуће), белог вина (како би било киселије) или досолити по укусу. Кувати да полако ври још 15 минута и сервирати.