Recept za PRAVU RIBLJU ČORBU - Pripremite gozbu i za vreme posta, postupak je jednostavan, a rezultat na kraju će vas oduševiti
Evo kako teče postupak i šta vam je sve potrebno za ovo pikantno i ukusno jelo.
Predstavljamo vam recept za ukusnu riblju čorbu. Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se priprema ovo ukusno jelo u kojem možete uživati i u toku posta.
Za kašu
- 6-8 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- oko 1 kg ribe (rečne)
- 1/2 limuna
- 1 kašika vegete
- 3 češnja belog luka
Ostali sastojci
- 3-4 lovorova lista
- oko 20 zrna crnog bibera
- vezica celera
- vezica peršuna
- 1 paprika babura
- 1 limun
- 1 kašika aleve paprike
- 3 čena belog luka
- 2 kesice dodatka za riblju čorbu
- 2 dl kuvanog paradajza
- 2 dl belog vina
Izdinstati sitno iseckan crni luk, sitno iseckane šargarepe i sitno iseckanu šargarepu. Potom smesu staviti u blender i napraviti kašu.
Ribu za čorbu poprskati sa pola limuna, 1 supenom kašikom vegete, iseckanim (ili izgnječenim) belim lukom, i ostaviti da odstoji 2 sata pre kuvanja.
U kotlić ili dubok lonac sipati kašu od luka, zelena i šargarepe, dodati vodu do 2/3 kotlića, dodati lovorov list, crni biber, celer, peršun, limun isečen na komade, beli luk, baburu i alevu papriku. Kuvati dok ne provri.
Kad počne da vri staviti dodatak za riblju čorbu (razmućeno u hladnoj vodi, bez grudvica), zatim ribu i kuvati da vri 45 minuta do 1h.
Petnaest minuta pred kraj kuvanja dodati kuvani paradajz i vino.
Kada ponovo provri, probati i po želji dodati još bibera (ukoliko želite ljuće), belog vina (kako bi bilo kiselije) ili dosoliti po ukusu. Kuvati da polako vri još 15 minuta i servirati.