Рецепт за СОЧНЕ ПОСНЕ КИФЛИЦЕ - Без квасца и без стасавања преливају се истим преливом као и баклаве, овако нешто нисте пробали
Филујте их по укусу, препорука по рецепту је да помешате џем и млевене орахе, али ви можете и сами бирати.
Представљмо вам рецепт за посне кифлице, сочне и пуњене, а споља обложене кокосом. Дивна посластица за дане поста који су пред нама.
Ево шта је потребно и како се прави.
Састојци:
- Шербет за умакање
- 200 - 250 г шећера
- 150 - 200мл воде
Тесто
- 400 г брашна
- 250 г маргарина или путера
- 2 кесице ванилин шећера
- 1 прашак за пециво
- 50-60 г кокоса
- 200 мл пива
- 100 г кокоса за посипање кифли
Припрама
Прво се спрема шербет за умакање кифлица. У 200 грама шећера, додајте кесицу ванилин шећера и 150 мл воде. Ставите на шпорет да се све отопи, затим скините.
У посуду додајте 200 грама брашна, посни маргарин, изрендајте на крупнијој страни рендета маргарин, затим, додајте један прашак за пециво и све добро сједините рукама. Затим додајте 2 дл пива, лагано измешајте кашиком.
Замесите тесто средње чврстине. Замешено тесто ставите на површину где сте сипали брашно.
Тесто поделите на три дела, ставите га на брашњаву површину. Развуците прву јуфкицу, што тање, а затим је поделите на осам троуглова.
Џем по укусу сједините са пар кашика млевених ораха и филујте кифлице. Савијајте их и ставите на плех обложен папиром за печење.
На исти начин припремите и преостале јуфкице. Ставите их да се пеку 25 минута на 200 степени.
Још вруће потапајте у припремљени шербет и оставите да одстоје минут, два, а затим их уваљајте у кокос.
Ређајте их у чинију за послужење.
Детаљније о рецепту на видеу канала Кухиња Валентина Машковић.