Ручак за презапослене - Јело готово за 10 МИНУТА, главни састојак је ПИЛЕТИНА, засигурно нико не може да му одоли
Идеално за пребукиране послом!
Уколико живите у граду и радите класичан посао 9-17ч, живот диктира темпо који је готово неиздржив. Када се сетите да поред свих обавеза треба спремити и ручак, вероватно вам се смучи. Зато вам доносимо следећи рецепт.
Састојци:
- 500 г пилећег филеа
- со
- црни лук
- 200 г поврћа
- 1 л воде
- резанци за супу
- јаје
- 4 кашике брашна
- прашак за пециво
- 0,5 дл млека
Припрема:
Пилетину исеците на мање комаде, па их набодите на ражњиће тако да једно парче одговара једном штапићу. Посолите их. Ставите их у шерпу тако да штапићи вире.
Црни лук ставите на струјно коло тако да се мало ухвати гареж. Ставите га преко меса и додајте поврће, најбоље изабран микс. Долијте воду. Кувајте 5 минута.
Пилетину извадите, а у супу убаците резанце и докувајте један минут. Лук баците.
У чаши помешајте брашно и јаје. Додајте со, на врх ножа прашак за пециво и млеко. Сваки штапић умочите у смесу и испржите на врелом уљу. Пријатно!