Ručak za prezaposlene - Jelo gotovo za 10 MINUTA, glavni sastojak je PILETINA, zasigurno niko ne može da mu odoli
Idealno za prebukirane poslom!
Ukoliko živite u gradu i radite klasičan posao 9-17č, život diktira tempo koji je gotovo neizdrživ. Kada se setite da pored svih obaveza treba spremiti i ručak, verovatno vam se smuči. Zato vam donosimo sledeći recept.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- so
- crni luk
- 200 g povrća
- 1 l vode
- rezanci za supu
- jaje
- 4 kašike brašna
- prašak za pecivo
- 0,5 dl mleka
Priprema:
Piletinu isecite na manje komade, pa ih nabodite na ražnjiće tako da jedno parče odgovara jednom štapiću. Posolite ih. Stavite ih u šerpu tako da štapići vire.
Crni luk stavite na strujno kolo tako da se malo uhvati garež. Stavite ga preko mesa i dodajte povrće, najbolje izabran miks. Dolijte vodu. Kuvajte 5 minuta.
Piletinu izvadite, a u supu ubacite rezance i dokuvajte jedan minut. Luk bacite.
U čaši pomešajte brašno i jaje. Dodajte so, na vrh noža prašak za pecivo i mleko. Svaki štapić umočite u smesu i ispržite na vrelom ulju. Prijatno!