Јефтина, брза и кремаста посластица - ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛ ТОРТА идеална за вреле дане, обожаваће је и они који не воле слатко
Цела породица ће вам захваљивати!
Ако сте љубитељи освежавајућих, али кремастих торти - ова је идеална за вас. Припремите је за трен ока по следећем рецепту.
Састојци за патишпањ:
- 16 беланаца
- 16 кашика шећера
- 20 кашика млевених ораха
- 4 кашике брашна
- 4 кашике уља
За фил:
- 16 жуманаца
- ванилин шећер
- 20 кашика шећера
- 100 г шећера у праху
- 375 г маслаца
- 1 л млека
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 3 кашике брашна
- 400 г црне млечне чоколаде
- 3 кашике уља
- 200 г печених млевених лешника
- 100 г кокоса
Декорисање:
- 160 мл хладног млека
- 120 г шлаг пене од ваниле
- малине
- боровнице
- пистаћи
- мини орео
Припрема:
Умутите 4 беланцета миксером, додајући постепено 4 кашике шећера, док не добијете чврст шам. У посебној посуди помешајте 5 кашика млевених ораха и 1 кашику брашна. Лагано их умешајте у умућена беланца.
Дно округлог калупа обложите папиром за печење и благо премажите уљем. Сипајте припремљену смесу и пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц, 12-14 минута, у зависности од ваше рерне. Поновите поступак још 3 пута како бисте добили укупно 4 патишпања.
Истопите 300 г млечне чоколаде и сједините са 3 кашике уља. Три патишпања премажите овом чоколадом и оставите да се чоколада стегне (можете их ставити у фрижидер).
У шерпу сипајте 750 мл млека, додајте шећер и ванилин шећер, па загревајте док не проври.
У посебној посуди сједините 250 мл млека, 16 жуманаца, 3 кашике брашна и 2 кесице пудинга од ваниле. Мешајте док не добијете глатку смесу без грудвица. Када млеко проври, сипајте припремљену смесу и кувајте на умереној температури уз непрестано мешање док се не згусне.
Врућ фил пребаците у другу посуду, прекријте површину прозирном фолијом и оставите да се потпуно охлади. Умутите маслац и шећер у праху миксером док не постану пенасти, затим постепено додајте охлађени фил, непрестано мутећи.
Фил поделите на три једнака дела:
У први део додајте 100 г истопљене млечне чоколаде.
У други део додајте 200 г печених млевених лешника.
У трећи део додајте 100 г кокоса.
Први патишпањ ставите на тацну и око њега поставите обруч или ацетатну фолију. Премажите га кокос филом. Ставите други патишпањ и премажите га лешник филом.
Додајте трећи патишпањ и премажите га чоколадним филом. На врх ставите четврти патишпањ, онај који није премазан чоколадом. Торту пребаците у фрижидер на неколико сати како би се лепо стегла.
Умутите шлаг пену са хладним млеком док не постане чврста и пенаста. Премажите торту са свих страна. Мармеладу од кајсија сипајте у дресир кесу и нацртајте срце на врху торте. Поспите измрвљен пистаћи и наизменично поређајте малине, боровнице и мини орео кексиће.