Само јаја, млеко и мало шећера - Рецепт за ШНЕНОКЛЕ, најкремастија посластица која се брзо спрема
Уколико чекате госте ево предлога који вам неће одузети много времена.
Представљамо вам рецепт за шненокле, колач који су многи обожавали у детињству, амногима је и данас омиљен.
Ево шта је потребно и како се прави.
Састојци:
- литар млека
- 4 јајета
- 6 кашика шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 2 пуне кашике брашна
Одвојити жуманца од беланаца. Сипати млеко у шерпу са дебелим дном и укључити ринглу на средњу јачину.
Док се млеко греје, веома чврсто умутити беланца. Користити прво малу брзину на миксеру, па тек онда бржу, да беланци "не спласну". Таман док млеко почне да ври, беланца ће бити умућена.
Смањити јачину рингле на најмање и у млеко које струји супеном кашиком убацивати кнедле од улупаних беланаца.
Кад почну да нарастају, окренути их да се скувају и са друге стране.
Готове кнедле решеткастом кашиком вадити из шерпе и ређати у посуду из које ћете служити.
Млеко склонити са ватре. Жуманцима додати шећер и ванилин шећер па добро умутити, док не побеле и почну да пенушају. Додати две пуне кашике брашна и прво их лагано умешати варјачом, па тек онда миксером.
У добијену смесу улити кутлачу-две топлог млека па промешати варјачом док се не сједини.
Млеко вратити на ринглу, укључити на тихо, па уз непрестано мешање лагано уливати умућена жуманца. Наставити са мешањем све док се не добије жељена густина (треба да се добије густи крем).
Чим крем буде готов, прелити њиме поређане кнедле и оставити да се добро охлади.