Савршен летњи ручак без пуно муке: Здрав, јефтин и пун укуса - прави мирис детињства који је готов за трен
Овај оброк идеалан је за дане када желите нешто кувано, али лагано и домаће, право летње задовољство на тањиру које никад не излази из моде.
Ако тражите брз, једноставан и укусан летњи оброк који ће вас заситити без паљења рерне, сатараш са више јаја је прави избор.
Ово традиционално јело које нас одмах подсећа на детињство и кухињу наших бака, у овој верзији постаје још богатије захваљујући додатку јаја која га претварају у пун, хранљив ручак.
Мирис динстаног лука, парадајза и паприке испуниће вашу кухињу за тили час, а уз кришку хлеба и чашу јогурта, сатараш постаје оброк који се памти. Све је готово за пола сата, а састојке вероватно већ имате код куће. Осим што је брз и укусан, сатараш са јајима је и веома захвалан, можете га јести топлог, млаког или хладног, као главно јело или прилог.
Састојци
3 црвене или шарене паприке
2 зелене паприке
1 већи црни лук
3-4 зрела парадајза
4-5 јаја 2 кашике уља (сунцокретово или маслиново)
Со, бибер по укусу
По жељи мало љуте паприке или кашичица алеве паприке
Свеж першун за посипање
Припрема
Исецкајте лук на ребарца, паприке на траке или коцкице, а парадајз ољуштите и сецкајте (ако имате времена, ољуштен парадајз даће лепшу текстуру). У дубљој тигањ-шерпи загрејте уље и пропржите лук док не омекша. Додајте паприку и динстајте 10 минута док не постане мекана. Затим додајте парадајз и све заједно крчкајте још 10-15 минута док парадајз не пусти сок и маса се згусне. Посолите, побиберите и додајте по жељи љуту паприку или алеву.
У умућеном стању (као за кајгану) додајте 4-5 јаја преко поврћа. Мешајте на лаганој ватри док се јаја не стегну, али остану сочна, као густа кајгана са поврћем. Не сушите превише. Поспите ситно сецканим першуном и сервирајте топло, млако или хладно, одлично је у свим верзијама.