Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТОТАЛНО ДРУГАЧИЈЕ! Ова намирница чини ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ много УКУСНИЈИМ јелом, направите их по бакином рецепту (ВИДЕО)

10.08.2023. 07:30
Пише:
Србија Данас
punjene paprike
пуњене паприке / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Идеалне за данашњи ручак!

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за пуњене паприке. Традиционално јело сваке домаћице у Србији, а ево како да га зачинити и учините заиста преукусним. 

"Пио сам цео дан, а сутра НИ КАП из мене": Младић мислио да због АЛКОХОЛА не може да ИСПРАЗНИ БЕШИКУ, лекари му извукли 2л УРИНА - сазнао СТРАШНУ СТВАР

"Пио сам цео дан, а сутра НИ КАП из мене": Младић мислио да због АЛКОХОЛА не може да ИСПРАЗНИ БЕШИКУ, лекари му извукли 2л УРИНА - сазнао СТРАШНУ СТВАР

ПУН ЈЕ ПЕСТИЦИДА! Пресеците ПАРАДАЈЗ на пола и одмах ће вам бити јасно да ли је за јело или не

ПУН ЈЕ ПЕСТИЦИДА! Пресеците ПАРАДАЈЗ на пола и одмах ће вам бити јасно да ли је за јело или не

Потребно је:

  • паприке свеже
  • 1 већи црни лук
  • 3 чена белог лука или млевен сув
  • 1 свежа млада тиквица
  • 1 веца шаргарепа
  • може и 1 већи кромпир
  • 1 кашика пуна гриза
  • 100 гр фета сира на коцкице
  • 50 гр наренданог качкаваља
  • 1 јаје
  • суви зацин
  • мл.бибер
  • оригано
  • мало мл паприке
  • 1 веци парадајз
  • 1 кашика брашна и инстанта супе
  • 100 мл куваног парадајза
  • уље

Припрема:

Тиквицу младу опрати и изрендати, додати кашику равну сувог зачина и измешати и оставити 10 минута па оцедити. Шаргарепу изрендати, а лук исецкати и пропржити на уљу да омекне. Додати све зацине и у то убацити јаје гриз и фета сир и изједнацити лагано. Паприке опрати и извадити семе. Пунити надевом и затварати кришкама парадајза или листовима кромпира.

Могу се оставити и одсецени део са дршком и са тиме затварати. Ређати у подмазан дубљи плех. Измесати инстант и брасно додати куван парадајз мало уља и 200 мл воде и све жицом измесати и прелити паприке. Пеци на 220 степени Ц покривене па пред крај открити око 40 минута. Нисте ниста слађе јели...