clear sky
14°C
01.05.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

TOTALNO DRUGAČIJE! Ova namirnica čini PUNJENE PAPRIKE mnogo UKUSNIJIM jelom, napravite ih po bakinom receptu (VIDEO)

10.08.2023. 07:30
Piše:
Srbija Danas
punjene paprike
punjene paprike / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Idealne za današnji ručak!

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za punjene paprike. Tradicionalno jelo svake domaćice u Srbiji, a evo kako da ga začiniti i učinite zaista preukusnim. 

"Pio sam ceo dan, a sutra NI KAP iz mene": Mladić mislio da zbog ALKOHOLA ne može da ISPRAZNI BEŠIKU, lekari mu izvukli 2l URINA - saznao STRAŠNU STVAR

"Pio sam ceo dan, a sutra NI KAP iz mene": Mladić mislio da zbog ALKOHOLA ne može da ISPRAZNI BEŠIKU, lekari mu izvukli 2l URINA - saznao STRAŠNU STVAR

PUN JE PESTICIDA! Presecite PARADAJZ na pola i odmah će vam biti jasno da li je za jelo ili ne

PUN JE PESTICIDA! Presecite PARADAJZ na pola i odmah će vam biti jasno da li je za jelo ili ne

Potrebno je:

  • paprike sveže
  • 1 veći crni luk
  • 3 čena belog luka ili mleven suv
  • 1 sveža mlada tikvica
  • 1 veca šargarepa
  • može i 1 veći krompir
  • 1 kašika puna griza
  • 100 gr feta sira na kockice
  • 50 gr narendanog kačkavalja
  • 1 jaje
  • suvi zacin
  • ml.biber
  • origano
  • malo ml paprike
  • 1 veci paradajz
  • 1 kašika brašna i instanta supe
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • ulje

Priprema:

Tikvicu mladu oprati i izrendati, dodati kašiku ravnu suvog začina i izmešati i ostaviti 10 minuta pa ocediti. Šargarepu izrendati, a luk iseckati i propržiti na ulju da omekne. Dodati sve zacine i u to ubaciti jaje griz i feta sir i izjednaciti lagano. Paprike oprati i izvaditi seme. Puniti nadevom i zatvarati kriškama paradajza ili listovima krompira.

Mogu se ostaviti i odseceni deo sa drškom i sa time zatvarati. Ređati u podmazan dublji pleh. Izmesati instant i brasno dodati kuvan paradajz malo ulja i 200 ml vode i sve žicom izmesati i preliti paprike. Peci na 220 stepeni C pokrivene pa pred kraj otkriti oko 40 minuta. Niste nista slađe jeli...