TOTALNO DRUGAČIJE! Ova namirnica čini PUNJENE PAPRIKE mnogo UKUSNIJIM jelom, napravite ih po bakinom receptu (VIDEO)
Idealne za današnji ručak!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za punjene paprike. Tradicionalno jelo svake domaćice u Srbiji, a evo kako da ga začiniti i učinite zaista preukusnim.
"Pio sam ceo dan, a sutra NI KAP iz mene": Mladić mislio da zbog ALKOHOLA ne može da ISPRAZNI BEŠIKU, lekari mu izvukli 2l URINA - saznao STRAŠNU STVAR
PUN JE PESTICIDA! Presecite PARADAJZ na pola i odmah će vam biti jasno da li je za jelo ili ne
Potrebno je:
- paprike sveže
- 1 veći crni luk
- 3 čena belog luka ili mleven suv
- 1 sveža mlada tikvica
- 1 veca šargarepa
- može i 1 veći krompir
- 1 kašika puna griza
- 100 gr feta sira na kockice
- 50 gr narendanog kačkavalja
- 1 jaje
- suvi zacin
- ml.biber
- origano
- malo ml paprike
- 1 veci paradajz
- 1 kašika brašna i instanta supe
- 100 ml kuvanog paradajza
- ulje
Priprema:
Tikvicu mladu oprati i izrendati, dodati kašiku ravnu suvog začina i izmešati i ostaviti 10 minuta pa ocediti. Šargarepu izrendati, a luk iseckati i propržiti na ulju da omekne. Dodati sve zacine i u to ubaciti jaje griz i feta sir i izjednaciti lagano. Paprike oprati i izvaditi seme. Puniti nadevom i zatvarati kriškama paradajza ili listovima krompira.
Mogu se ostaviti i odseceni deo sa drškom i sa time zatvarati. Ređati u podmazan dublji pleh. Izmesati instant i brasno dodati kuvan paradajz malo ulja i 200 ml vode i sve žicom izmesati i preliti paprike. Peci na 220 stepeni C pokrivene pa pred kraj otkriti oko 40 minuta. Niste nista slađe jeli...