BEZ PRLJAVOG SUĐA I DUGOG KUVANJA: Neodoljiva piletina sa krompirom, mocarelom i bogatim kremastim prelivom, pravi se sve u jednoj posudi i gotova je za SAMO 30 MINUTA
Idealna za užurbane dane kada želite domaći obrok pun ukusa, a da pritom ne provedete sate u kuhinji.
Ako tražite brz, ukusan i jednostavan obrok koji ne zahteva gomilu sudova i komplikovanu pripremu – ovo je pravi recept za vas! Sočna piletina sa krompirom, začinima i mocarelom, spremna je za samo pola sata, a ceo ručak se sprema u jednoj jedinoj posudi!
Sastojci
-
Maslinovo ulje
-
1 manja glavica crnog luka (ili pola veće)
-
4 krompira
-
So i biber
-
3 parčeta pilećeg filea (oko 350 grama)
-
2 jaja
-
200 ml pavlake za kuvanje
-
Začini po želji (kari, origano...)
-
Komad mocarele
-
Paradajz
Vatrostalnu posudu lagano premažite maslinovim uljem. Luk isecite na tanke kriške i rasporedite po dnu posude. Luk isecite na tanke kriške i rasporedite po dnu posude.
Pileći file isecite na kockice, začinite po ukusu i dobro izmešajte rukama kako bi se začini ravnomerno rasporedili. Poređajte meso preko krompira.
U posebnoj činiji žicom umutite jaja sa pavlakom za kuvanje. Dodajte malo soli, bibera, eventualno kari ili omiljene začine, pa prelijte smesu preko mesa.
Pokrijte jelo papirom za pečenje, zatim aluminijumskom folijom, i pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Nakon toga, otklonite pokrivače, pospite izrendanom mocarelom, dodajte kriške paradajza i još malo maslinovog ulja. Vratite u rernu na dodatnih 10 minuta dok se sir ne otopi i sve lepo ne zapeče.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Dans la cuisine de sou.