Заборавите на ПРЖЕЊЕ! Тиквице из рерне без трунке уља и јаја су најлакше ЛЕТЊЕ ЈЕЛО - уз мало пармезана и зачина добијате хрскав оброк који сви обожавају
Ако сте у потрази за здравим, брзим и лаганим летњим јелом које не захтева стајање крај шпорета – овај рецепт је прави спас! Тиквице без брашна, јаја и уља, а са савршеном хрскавом корицом и освежавајућим сосом одушевиће вас већ на први залогај.
Лети сви тражимо оброке који су лаки, освежавајући и брзи за припрему, а тиквице су прави савезник на тањиру током врућина. Овај рецепт не захтева никакву масноћу, а резултат су неодољиво хрскаве тиквице из рерне које се буквално топе у устима. Припрема траје свега 10 минута, не прља се кухиња, а можете их служити као ручак, вечеру или лагано предјело – уз омиљени сос.
Рецепт за тиквице из рерне без уља и јаја
Састојци:
- 2 веће тиквице
- 50 г ренданог пармезана
- Зачини по укусу (со, бибер, бели лук у праху, оригано, мајчина душица)
- Масни папир за печење
По жељи за сос:
Грчки јогурт бели лук мало лимуновог сока и мирођије
Припрема:
Тиквице оперите, добро осушите и исеците на колутове или штапиће средње дебљине.
У посебној чинији помешајте рендани пармезан са зачинима по укусу.
Сваки комад тиквице уваљајте у ову суву мешавину и поређајте на плех обложен папиром за печење.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 20 минута, док не постану златне и хрскаве.
Служите топло уз јогурт сос или уз омиљени летњи намаз.
Савети:
Ако волите пикантнији укус, додајте мало туцане љуте паприке у мешавину зачина.
Тиквице су најукусније одмах након печења, али остају фине и хладне – као лагана вечера или ужина следећи дан.