Запечена пита из једне чиније која мирише на бакину кухињу: Без развијања и кора, а топи се у устима - савршена за лагану вечеру уз чашу јогурта
Рецепт је идеалан за недељу увече, када желите нешто домаће, али не желите да проведете сате у кухињи. Спој традиције и практичности – укус који подсећа на бакину кухињу!
Ако тражите лагану вечеру која се припрема брзо, а мирише на детињство, ова запечена пита је пун погодак. Све што вам треба стаје у једну чинију, нема развијања кора, а резултат је мекана и сочна пита која се једе и хладна.
Рецепт је идеалан за недељу увече, када желите нешто домаће, али не желите да проведете сате у кухињи. Спој традиције и практичности – укус који подсећа на бакину кухињу!
Састојци (мере на чашу од јогурта):
- 3 јаја
- 1 чаша јогурта
- 1/2 чаше уља
- 1 чаша кукурузног брашна
- 1 чаша белог брашна
- 1 прашак за пециво
- 200 г ситног сира (или фета)
- Мало соли
По жељи: сецкани першун, прстохват бибера или млевена црвена паприка за јачи укус
Припрема:
Умутите јаја са прстохватом соли.
Додајте јогурт, уље и добро измешајте.
Убаците оба брашна и прашак за пециво, па све сједините.
На крају додајте измрвљен сир и зачине по укусу.
Смесу сипајте у подмазан плех средње величине (или обложен папиром за печење).
Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 30–35 минута, док не добије златну боју.