Запечене њоке у кремастом сосу са пилетином: Брзински ручак спреман за 30 МИНУТА, савршеног укуса, ком нико неће моћи да одоли
Запечене њоке у сосу са пилетином су један од оних јела која не само да освајају својим укусом, већ и својим једноставним начином припреме.
Овај рецепт је идеалан за љубитеље италијанске кухиње, али и за све оне који уживају у богатству укуса, комбинацији меканих њока и богатог соса. Било да припремате оброк за породицу или желите да импресионирате пријатеље на вечери, ово јело је пун погодак.
Састојци
- 100 г црни лук
- 100 г црвене паприке
- 100 мл маслиновог уља
- 400 г пилећег белог меса
- 20 г спанаћа
- Со, зачини по жељи
- 100 г шаргарепе
- 100 мл бадемовог млека
- 50 г кикирики путера
- Со, зачини по жељи
- 250 г њока
- 50 г качкаваља
Лук и паприку исецкајте на ситно, као и пилетину.
У загрејан тигањ динстајте лук и паприку, а затим прелијте 100 мл воде, посолите и динстајте на смањеној температури уз повремено мешање око 15 минута.
Прелијте поврће уљем, а потом поново промешајте и динстајте пар минута. Затим додајте пилетину, зачине по жељи и прелијте са 100 мл воде. Кувајте на лаганој температури.
На крају додајте спанаћ, промешајте и пустите да се смеса охлади.
Шаргарепу исецкајте, а затим обарите у сланој води. Након тога изблендајте, па додајте млеко и кикирики путер, како бисте добили кремасти сос.
Њоке скувајте, а затим их сипајте у плех. Прелијте са пилетином и сосом, равномерно по целом плеху. Затим, изрендајте качкаваљ и пеците 15 минута на 200 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Печат живота.