Zeljanica od GOTOVIH kora: Ukusnija i hrskavija od domaće, a tajna je SAMO u jednom sastojku
Ova jednostavna i ukusna pita kombinacija je bogatog spanaća i hrskavih kora, a odaju osećaj kao da je napravljena od prirodnih.
Domaća pita sa spanaćem, pripremljena sa kupovnim korama pravi je izbor za brz, ali ukusan odbrok.
Idealna je za bilo koje doba dana, od doručka do večere, a njen pun ukus i sočnost sigurno će zadovoljiti i najzahtevnije nepce.
Sastojci
- 400 g spanaća
- 400 g sira
- 5 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 150 ml mineralne vode
U posudu pomešajte spanać i sir, dodajte 4 jaja i jogurt i dobro promešajte smesu.
Uzmite jednu posudu u koju ćete sipati 100 ml mineralne vode i ulja.
Uzmete dve kore, koje na ivicama preklopite jednu preko druge. Zatim uzmite koru, preklopite je na pola i stavite je na donji deo, a potom mešavinom vode i ulja poprskajte kore.
Uključite rernu na 200 C da se zagreje.
Fil ređate na donji deo, gde su vam preklopljene dve kore. Nakon toga, uvijate kore od sebe i zavijate u juhnicu. Zatim počnite da ređate u pleh. Ponavljate postupak sve dok imate fil i kore.
U preliv dodajte još 50 ml mineralne vode i nalijte pitu, da se testo lepo nakvasi i neka odstoji 10 minuta.
Umutite jedno žumance, premažite pitu i možete staviti da se peče 35 minuta.
Detaljnije o načinu pripreme možete pogledati na videu Kuhinja Valentina Mašković.