Kakav spoj u jednom kolaču: Hrskave korice KARAMEL TORTE, koji očarava strukturom i ukusom osvaja sva čula
Mnoge varijacije ove torte postoje, ali ovaj recept mami sva čula.
Karamel kolač je savršen spoj bogatog, kremastog karamel fila i mekanog, sočnog testa koji se topi pri prvom zalogaju.
Njegova neodoljiva struktura i blaga nota karamele čini ga idealnim izborom bilo da ga pripremate za posebne prilike, porodična okupljanja ili jednostavno želite da se zasladite uz kafu.
Priprema nije komplikovana, a rezultat je pravi užitak za sva čula.
Sastojci
Testo od sira
- 800 g krem sira
- 200 g kisele pavlake
- 120 g šećera
- 1 šećer od vanile
- 40 g kukuruznog brašna
- 4 jaja
Punjenje
- Keks
- 150 g karamele
Preliv
- 150 g bele čokolade
- 75 ml pavlake za kuvanje
- 25 g karamele
U posudu za mešanje pomešajte sastojke za testo, s tim što jaja dodajete jedno po jedno. Polako mešajte kako bi smesa bila dobre strukture.
Pleh obložite papirom za pečenje. Zatim keks ravnomerno položite kao bazu, a zatim pola smese za testo prelijte i ravnomerno rasporedite smesu. Premažite 75 g karamele, pa položite još jedan red keksa i drugih 75 g karamele. Na kraju, prelijte preostalo testo na vrh i izravnajte površinu.
Zagrejte rernu na 125 C. Pecite tortu 60-65 minuta, dok rubovi ne porumene. Isključite rernu i pustite tortu da odstoji 1 sat u rerni kako bi se sprečilo pucanje. Zatim pustite tortu da se ohladi.
Zagrejte pavlaku za kuvanje, dok ne provri. Pomerite sa ringle i dodajte seckanu belu čokoladu. Mešajte dok smesa ne postane glatka. Zatim prelijte preko ohlađenog kolača.
Sitnim kapljicama karamele dekorišite tortu, a uz pomoć čačkalice stvarate ukrasni dizajn.
Pokrijte kolac i držite ga u frižideru 6h, a zatim uživajte u svakom zalogaju ovog kremastog dezerta.
Sve detaljnije o načinu pripreme u videu Kookmutsjes.