Какав спој у једном колачу: Хрскаве корице КАРАМЕЛ ТОРТЕ, који очарава структуром и укусом осваја сва чула
Многе варијације ове торте постоје, али овај рецепт мами сва чула.
Карамел колач је савршен спој богатог, кремастог карамел фила и меканог, сочног теста који се топи при првом залогају.
Његова неодољива структура и блага нота карамеле чини га идеалним избором било да га припремате за посебне прилике, породична окупљања или једноставно желите да се засладите уз кафу.
Припрема није компликована, а резултат је прави ужитак за сва чула.
Састојци
Тесто од сира
- 800 г крем сира
- 200 г киселе павлаке
- 120 г шећера
- 1 шећер од ваниле
- 40 г кукурузног брашна
- 4 јаја
Пуњење
- Кекс
- 150 г карамеле
Прелив
- 150 г беле чоколаде
- 75 мл павлаке за кување
- 25 г карамеле
У посуду за мешање помешајте састојке за тесто, с тим што јаја додајете једно по једно. Полако мешајте како би смеса била добре структуре.
Плех обложите папиром за печење. Затим кекс равномерно положите као базу, а затим пола смесе за тесто прелијте и равномерно распоредите смесу. Премажите 75 г карамеле, па положите још један ред кекса и других 75 г карамеле. На крају, прелијте преостало тесто на врх и изравнајте површину.
Загрејте рерну на 125 Ц. Пеците торту 60-65 минута, док рубови не порумене. Искључите рерну и пустите торту да одстоји 1 сат у рерни како би се спречило пуцање. Затим пустите торту да се охлади.
Загрејте павлаку за кување, док не проври. Померите са рингле и додајте сецкану белу чоколаду. Мешајте док смеса не постане глатка. Затим прелијте преко охлађеног колача.
Ситним капљицама карамеле декоришите торту, а уз помоћ чачкалице стварате украсни дизајн.
Покријте колац и држите га у фрижидеру 6х, а затим уживајте у сваком залогају овог кремастог дезерта.
Све детаљније о начину припреме у видеу Коокмутсјес.