BRZ RUČAK po receptu Goce Tržan - Inovativna ideja oboriće vas sa nogu, ukus je neprevaziđen, a potrebno je malo truda
Ručak po instrukcijama naše pevačice doprineće gurmanskom užitku.
Osim što je nadarena za pevanje, Goca Tržan poseduje talenat i za kuvanje. U nastavku prenosimo recept za brz obrok direktno iz njene kuhinje.
Sastojci:
- ćuretina
- dva pakovanja debljih nudli
- šitaki pečurke
- šampinjoni
- susamovo ulje
- suncokretovo ulje
- crvena paprika
- crni luk
- tikvice
- soja sos
- hoisin sos
- slatko kiseli čili sos
Priprema:
U tiganju zagrejte suncokretovo ulje koje će prekriti celo dno i dodajte malo susamovog ulja. Ubacite iseckanu ćuretinu i pustite da se prži dok ne dobije svetloroze boju.
Crni luk isečen na kolutove stavite u tiganj, ali tek nakon vađenja mesa. Nakon što se malo izdinsta, dodajte i čen belog luka. Zatim pridružite malo krupnije komadiće šargarepe.
Ubacite iseckane šitaki pečurke i šampinjone. Pridružite seckane tikvice, pa nastavite da mešate na malo jačoj vatri. Ponovite postupak sa brokolijem.
Crvenu papriku isečenu na trakice ubacite na kraju jer treba da bude najhrskavija. Vratite ćuretinu u tiganj i nastavite da dinstate dok ne porumeni.
Ubacite dve kašike soja sosa. Dodajte malo manju količinu hoisin sosa. Nemojte soliti jer je soja sos zamena za so. Pridružite kašiku slatko kiselog čili sosa.
Direktno u tiganj ubacite nudle koje ćete prethodno malo izlomiti. Prelijte proključalom vodom.
Kada nudle upiju vodu, servirajte sa susamom preko. Prijatno!