Skip to main content
anja mandić

Strašna ISPOVEST Mandine udovice o njegovim POSLEDNJIM SEKUNDAMA: "Oči su mu bile otvorene, znala sam da nešto nije u redu"

Foto: YouTube printscreen/K1
Manda je iznenada preminuo 15. juna 2016. godine. Iza sebe je ostavio četvoro dece

Kada je tog 15. juna 2016. godine čuveni Manda izašao da još jednom odigra predstavu, nije ni slutio da će to biti poslednji put. Premijera dečje predstave "Petar Pan" pozorišta "Boško Buha" okončana je pre vremena, kada je Kapetan Kuka pao na sceni.

Mnogi su tada, pa i njegova supruga pomislili da je sve deo scenarija, a ko bi i pomislio pored Mandinog glumačkog umeća da se zbilja dešava nešto.

Pulmolog upozorava: Ne lečite kašalj na svoju ruku, ako primetite OVO morate da se obratite lekaru!

Pulmolog upozorava: Ne lečite kašalj na svoju ruku, ako primetite OVO morate da se obratite lekaru!

ON JE BOGAT, ZGODAN I SLAVAN. ONA JE ROĐENA S TEŠKIM DEFORMITETOM: Ovo je najlepša ljubavna priča na svetu!

ON JE BOGAT, ZGODAN I SLAVAN. ONA JE ROĐENA S TEŠKIM DEFORMITETOM: Ovo je najlepša ljubavna priča na svetu!

U publici je bila i Mandina supruga Anja sa njihovim sinom Andrijom. Ona je o ovoj tragediji prvi put govorila javno ispričavši šta se tačno dogodilo kada je glumac preminuo na sceni.

"Uvek smo odlazili pred predstavu da ga poljubimo, ali tog dana smo žurili pa nismo. Andrija je sedeo do mene, počela je predstava, i mi smo se čuli sa Miloradom i javili smo mu da smo stigli i da se vidimo posle. Kada  je počela predstava, već sam je i znala napamet. Na samom početku Manda je sa tog broda na kome glumi Kapetana Kuku, pao.  Kad se to desilo, prvo sam pomislila, pogledaj sad je smislio da kobajagi padne u vodu, međutim on je dugo ostao u tom položaju. Posumnjala sam da nešto nije u redu.  To su bile sekunde koje su izgledale kao večnost", započela je svoju bolnu ispovest Anja, koja je očima tražila nečiji pogled koji bi joj potvrdio da je njen suprug dobro.

"Okrenula sam glavu, bilo je dosta kolega. Bila je i Boba Mićalović sa decom, i kako sam okrenula glavu, jer se čuo smeh dece, i videla sam njen zbunjeni pogled i to je bio znak da nešto nije u redu. Iz prvog reda sam naskočila na scenu, ne znam kako. Samo sam želela da mu vidim oči zatvorene, da je pao u nesvest. Međutim, njemu su oči bile otvorene, po tome sam videla da nešto nije u redu. Šta se racionalno posle toga dešavalo, ja se ne sećam",  rekla je Anja za emisiju “Preživeli” na televiziji K1 i dodala:

"Pažnja mi je bila podeljena na činjenicu da mi je dete u publici, da je sve videlo i da navlače zavesu kako bi se ispraznila sala. Nema vazduha, pojavio se lekar koji pokušava da pomogne, hitna pomoć. Kolege mu daju veštačko disanje i sad sam ja malo naskočila da pomognem, i vidim Andriju koji stoji u šoku, rekla sam mu nemoj ništa da brineš, sve će biti u redu, ti idi pojedi neki sladoled ja ću da dođem", rekla je Anja.

Anastasija je sinu Andriji bez okolišanja saopštila šta se desilo njegovom ocu, a on je rekao da nakon Mandine smrti ne želi da živi.

- U međuvremenu sam počela da se, nekim čudnim osećajem, mirim sa tim da će se njemu nešto desiti. Lekari su sve pokušali. Andrija je bio svestan da se nešto dešava i znala sam da ne treba da odlažem. Niam želela da ga lažem da je Mirolad u bolnici - rekla je glumica.

- Kada sam otišla do njega i videla njegove oči... Izvela sam ga ispred zgrade i čučnula, pošto je bio mali, da mi njegove oči budu blizu. Omah me je pitao: "Gde je tata?", rekla sam potpuno mirno bez ikakvog okolišanja šta se dogodilo.

- Dobro je što sam odbila sedative, jer sam sinu rekla svesno šta se desilo. Taj krik nikada neću zaboraviti. Stegla sam ga i odmah smo otišli do auta. Moja drugarica je izvadila jastuk koji je imala u kolima i rekla sa mu: "Molim te, tim jastukom udaraj najviše što možeš" i on je udarao po sedištu i vikao da neće više da živi - rekla je i dodala:

- To je bilo strašno, ali izbacio je taj stres i odmah počeo da plače. 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd