SVETLUCAVA JAJA za Vaskrs, farbajte u VINU: Moderan, elegantan i potpuno prirodan način da ukrasi budu upečatljivi
Ovaj moderan način ukrašavanja daje jajima prelep, svetlucav i mermerni efekat, a postupak je iznenađujuće jednostavan.
Vaskrs je nezamisliv bez šarenih jaja, a ako ove godine želite nešto zaista posebno i elegantno, isprobajte farbanje jaja u vinu.
Zašto je dobro farbati jaja u vinu?
Farbanje jaja u crnom vinu nije samo originalno, već i potpuno prirodno. Kiselina i tanini iz vina omogućavaju da ljuska jajeta upije boju i dobije jedinstvene nijanse – od duboke ljubičaste do prelivajuće bordo i plave. Osim toga, na površini jajeta stvara se suptilan sjaj, što mu daje luksuzan izgled.
Sastojci
- 6-10 belih jaja
- 1 l crnog ili crvenog vina
- 1 kašika sirćeta
- Malo jestivog ulja za sjaj
Operite jaja i stavite ih u šerpu, a zatim ih prelijte vinom da budu potpuno potopljena. Po želji dodajte sirće, kako bi boja bila jača.
Kuvajte jaja na tihoj vatri 15-20 minuta, a potom ostavite jaja da odstoje u vinu 2 h.
Izvadite ih pažljivo i ostavite da se osuše bez brisanja, a potom ih natapkajte uljem.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Chef. bakumova.