Ana Bekuta podelila recept za NAJDIVNIJE ŠNICLE: Ručak za porodicu koji košta 1000 dinara, ima li bolje?
Ovaj recept je, kako pevačica ističe, jednostavan, brz, ali i izdašan – idealan za porodične ručkove kada želite da spremite nešto ukusno, a bez prevelikog trošenja vremena u kuhinji.
Pevačica Ana Bekuta nedavno je podelila sa svojim fanovima sjajan recept za ručak, otkrivši pritom i deo svoje porodične kuhinjske tradicije. Ana je priznala da je kuvanje naučila još kao dete, zahvaljujući svojoj mami, koja je radila kao kuvarica i koja je prenela ljubav prema spremanju hrane Ani.
Danas Ana poznaje mnoge domaće recepte i posebno uživa u pripremi tradicionalnih jela poput sarme i drugih klasičnih jela srpske kuhinje.
– Što jednostavniji recept, to bolje, rekla je Ana svojevremeno za „Blic“, naglašavajući da voli kada su jela ukusna, ali ne previše komplikovana za pripremu.
Ovoga puta Ana je odlučila da pripremi ukusne i izdašne šnicle sa pirinčem. Ono što je posebno zanimljivo je da, prema njenim rečima, od samo 300 grama mesa može da pripremi dovoljno šnicli za celu porodicu.
Sastojci:
300 grama mlevenog mesa
2 kašike brašna
obaren pirinač
2 kašike ulja
1 umućeno jaje
pola praška za pecivo
vegeta
so
biber
Priprema:
Prvo je potrebno obariti pirinač, a zatim sve sastojke pažljivo sjediniti u jednoličnu smesu. U šerpu ili dublji tiganj se sipa ulje, a kašikom se formiraju šnicle od pripremljene smese i pažljivo prže u ulju. Ana savetuje da se šnicle vade tek kada dobiju zlatno-smeđu boju i kada su dobro pržene, kako bi bile sočne iznutra i hrskave spolja.
Ovaj recept je, kako pevačica ističe, jednostavan, brz, ali i izdašan – idealan za porodične ručkove kada želite da spremite nešto ukusno, a bez prevelikog trošenja vremena u kuhinji.
Ana posebno voli kada može da uključi tradicionalne ukuse i da prilikom spremanja uživa u procesu, baš kao što je to činila njena mama dok je bila mala.