Ана Бекута поделила рецепт за НАЈДИВНИЈЕ ШНИЦЛЕ: Ручак за породицу који кошта 1000 динара, има ли боље?
Овај рецепт је, како певачица истиче, једноставан, брз, али и издашан – идеалан за породичне ручкове када желите да спремите нешто укусно, а без превеликог трошења времена у кухињи.
Певачица Ана Бекута недавно је поделила са својим фановима сјајан рецепт за ручак, откривши притом и део своје породичне кухињске традиције. Ана је признала да је кување научила још као дете, захваљујући својој мами, која је радила као куварица и која је пренела љубав према спремању хране Ани.
Данас Ана познаје многе домаће рецепте и посебно ужива у припреми традиционалних јела попут сарме и других класичних јела српске кухиње.
– Што једноставнији рецепт, то боље, рекла је Ана својевремено за „Блиц“, наглашавајући да воли када су јела укусна, али не превише компликована за припрему.
Овога пута Ана је одлучила да припреми укусне и издашне шницле са пиринчем. Оно што је посебно занимљиво је да, према њеним речима, од само 300 грама меса може да припреми довољно шницли за целу породицу.
Састојци:
300 грама млевеног меса
2 кашике брашна
обарен пиринач
2 кашике уља
1 умућено јаје
пола прашка за пециво
вегета
со
бибер
Припрема:
Прво је потребно обарити пиринач, а затим све састојке пажљиво сјединити у једноличну смесу. У шерпу или дубљи тигањ се сипа уље, а кашиком се формирају шницле од припремљене смесе и пажљиво прже у уљу. Ана саветује да се шницле ваде тек када добију златно-смеђу боју и када су добро пржене, како би биле сочне изнутра и хрскаве споља.
Овај рецепт је, како певачица истиче, једноставан, брз, али и издашан – идеалан за породичне ручкове када желите да спремите нешто укусно, а без превеликог трошења времена у кухињи.
Ана посебно воли када може да укључи традиционалне укусе и да приликом спремања ужива у процесу, баш као што је то чинила њена мама док је била мала.