IZMEŠAJTE, NAMAŽITE I GOTOVO: Ova oblanda je bogata sa 3 fila, ne zna se koji je od kog ukusniji - idealna za Aranđelovdan!
Oblanda sa tri bogata fila je šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri različita ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Ako želimo kolač koji privlači pažnju i izgledom i ukusom, onda je ova oblanda pravi izbor. Bogati slojeviti preseci izgledaju efektno, a kombinacija tri različita fila oduševljava svakim zalogajem.
Svaki fil ima svoju teksturu, aromu i karakter, pa obična oblanda postaje vizuelno privlačan i ukusan desert koji se pamti.
Bilo da je pripremamo za svečanu trpezu, porodično okupljanje ili vikend uživanje, trobojna oblanda je kolač koji uvek ostavi utisak. Jednostavna priprema, a rezultat vrlo efektan, zbog čega je omiljena među domaćicama koje žele da naprave nešto lepo i ukusno bez komplikacija.
Sastojci za oblandu sa tri bogata fila:
4 manje oblande
Prvi fil:
200 grama suvih smokava
100 grama suvog grožđa
Sok od jedne pomorandže
50 grama šećera u prahu
Drugi fil:
200 grama mlevenih oraha
100 mililitara vrućeg mleka
100 grama šećera u prahu
Jedna kašika ruma
Treći fil:
Četiri žumanca
100 grama šećera u prahu
Sok od pola limuna
150 grama margarina
Glazura:
100 grama čokolade za kuvanje
Tri kašike ulja
Priprema:
Prvi fil pravimo tako što sitno iseckamo smokve, dodamo suvo grožđe, sok od pomorandže i šećer i sve dobro sjednimo.
Drugi fil pripremamo tako što vruće mleko pomešamo sa orasima, šećerom i rumom.
Treći fil pravimo tako što kuvamo žumanca sa šećerom na pari dok masa ne postane gusta. Kada se ohladi, dodamo sok od limuna i margarin, pa sve umutimo mikserom.
Slaganje izgleda ovako. Na oblandu, sa strane gde su male kocke, stavljamo prvi fil pa prekrivamo drugom oblandom. Na nju nanosimo drugi fil pa ponovo oblandu. Na sledeću ide treći fil i sve zatvaramo poslednjom oblandom.
Za glazuru istopimo čokoladu sa uljem i prelijemo preko oblande, a kada se sve stegne isečemo je na štangle.
Tri fila, tri različita raspoloženja i jedna oblanda koja sve spaja u savršen sklad. Svaki sloj nosi svoju priču. Kada se preseče, izgleda kao mali slatki spektakl koji mami i podseća na toplinu doma. Ovo nije samo recept, već ritual koji se pamti i ponavlja. Sačuvaj ga, jer kada ti zatreba kolač koji govori sam za sebe, ova oblanda će biti pravi izbor.