Najzabavnije i najukusnije jelo nam stiže direktno iz Meksika - Savršene GVAKAMOLE možete da napravite za samo 5 MINUTA, ovo je trik za najbržu pripremu ukusnog sosa
Gvakamole namaz je definitivno najpopularniji recept meksičke kuhinje.
Gvakamole namaz je definitivno najpopularniji recept meksičke kuhinje.
Odličan je kao namaz za hleb, tortilje, uz grickalice.
Može da se služi i kao prilog uz glavno jelo i toj kombinaciji se savršeno uklopa.
Brzo, ukusno i zdravo jelo - pa ima li bolje kulinarske trijade?
Sastojci:
- 3 srednje zrela avokada
- 1 paradajz, očišćen i iseckan (po želji)
- 1 zelena čili paprika ili jalapeño, sitno iseckan
- 1/2 male crvene ili bele glavice luka, sitno iseckane
- 2–3 kašike svežeg korijandera (cilantro), sitno iseckanog
- Sok od 1 malog limuna ili limete
- So po ukusu
Priprema:
Prepolovite avokado, izvadite košticu i koru, pa stavite meso avokada u činiju za mešanje.
Dodajte sok od limuna ili limete, pa viljuškom ili gnječilicom za krompir izgnječite avokado — koliko želite da bude kremast ili zrnast. Dodajte iseckanu čili papriku ili jalapeño, luk, korijander, paradajz i so. Sve dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine.
Probajte i po potrebi dodajte još soli ili soka od limuna.
Poslužite uz tortilja čips.