MAKOVNJAČA od GOTOVIH KORA po receptu Suzane Mančić - Pevačica deli svoje kulinarske tajne, evo kako do savršene štrudle
Makovnjaču svi volimo, a milina ju je spremati kada se koriste gotove kore.
12.04.2025.
14:41
Komentari (0)
Suzana Mančić je miljenica mnogih obožavatelja narodne muzike. Kada uvidite njene kulinarske veštine, sigurni smo da će pobrati još simpatija.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora
Prvi nadev:
- tri jaja
- 1,5 šolja šećera
- šolja ulja
- 4 dl jogurta
- dve šolje griza
- vanilin šećer
- prašak za pecivo
Drugi nadev:
- 400 ml vrućeg mleka
- 1,5 šolja šećera
- 400 g maka
Priprema:
Umešajte jaja, šećer, jogurt, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo. Nek odstoji kako bi naraslo.
Sastojke za drugi nadev takođe pomešajte u posebnoj posudi. Podelite ga na tri dela jer ćete od ove smese dobiti tri štrudle.
Četiri kore namažite žutim nadevom, pa na vrh poslednje rasporedite onaj sa makom. Uvijte štrudlu vodeći računa da ništa ne ispadne. Ponovite postupak sa ostatkom materijala.
Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 40 minuta na 180 stepeni. Prijatno!