МАКОВЊАЧА од ГОТОВИХ КОРА по рецепту Сузане Манчић - Певачица дели своје кулинарске тајне, ево како до савршене штрудле
Маковњачу сви волимо, а милина ју је спремати када се користе готове коре.
12.04.2025.
14:41
Коментари (0)
Сузана Манчић је миљеница многих обожаватеља народне музике. Када увидите њене кулинарске вештине, сигурни смо да ће побрати још симпатија.
Састојци:
- 500 г готових кора
Први надев:
- три јаја
- 1,5 шоља шећера
- шоља уља
- 4 дл јогурта
- две шоље гриза
- ванилин шећер
- прашак за пециво
Други надев:
- 400 мл врућег млека
- 1,5 шоља шећера
- 400 г мака
Припрема:
Умешајте јаја, шећер, јогурт, гриз, ванилин шећер и прашак за пециво. Нек одстоји како би нарасло.
Састојке за други надев такође помешајте у посебној посуди. Поделите га на три дела јер ћете од ове смесе добити три штрудле.
Четири коре намажите жутим надевом, па на врх последње распоредите онај са маком. Увијте штрудлу водећи рачуна да ништа не испадне. Поновите поступак са остатком материјала.
Ређајте у плех обложен папиром за печење. Пеците 40 минута на 180 степени. Пријатно!