ANĐEOSKA TORTA topi se u ustima - Gotova je za samo 5 minuta, a verovatno sve sastojke imate među zalihama namirnica
Ovako ukusnu tortu još uvek niste okusili!
Pravi je izazov pronaći slasnu, a istovremeno nezahtevnu tortu. Ukoliko se odlučite za ovu, uštedeće sebi vreme i priuštiti užitak.
Sastojci:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- 20 g brašna
- 300 ml pavlake
- 70 g šećera
- kašičica limunovog soka
- 70 g brašna
- 80 g šećera u prahu
- 100 g maslaca
- bela čokolada
- kokosovo brašno
- prstohvat soli
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa žumancima ubacite 150 g šećera i vanilin šećer, pa sve umutite žicom.
Dodajte brašno i pavlaku, te nastavite s mućenjem. Pripremite kremu tako što ćete smesu sa žumancima staviti na ringlu i čekati da se zgusne, uz konstantno mešanje. Prebacite u posudu i ohladite u frižideru.
U belanca dodajte prstohvat soli, te mutite mikserom. Pridružite 70 g šećera i limunov sok, pa miksujte tačno 7 minuta.
Prosejte 70 g brašna i šećer u prahu, pa umutite sa belom smesom. Prebacite u kalup prečnika 20 cm. Nek se peče oko 35-40 minuta na 170 stepeni.
Maslac umutite sa ohlađenom kremom. Ispečenu koru prepolovite na pola, kao što je prikazano na snimku, i unutrašnjost popunite kremom.
Kada to učinite, premažite tortu i spolja. Uvaljajte je u kokosovo brašno i belu čokoladu. Prijatno!
Video možete pogledati OVDE.