АНЂЕОСКА ТОРТА топи се у устима - Готова је за само 5 минута, а вероватно све састојке имате међу залихама намирница
Овако укусну торту још увек нисте окусили!
Прави је изазов пронаћи сласну, а истовремено незахтевну торту. Уколико се одлучите за ову, уштедеће себи време и приуштити ужитак.
Састојци:
- 6 јаја
- 150 г шећера
- ванилин шећер
- 20 г брашна
- 300 мл павлаке
- 70 г шећера
- кашичица лимуновог сока
- 70 г брашна
- 80 г шећера у праху
- 100 г маслаца
- бела чоколада
- кокосово брашно
- прстохват соли
Припрема:
Одвојите беланца од жуманаца. У посуду са жуманцима убаците 150 г шећера и ванилин шећер, па све умутите жицом.
Додајте брашно и павлаку, те наставите с мућењем. Припремите крему тако што ћете смесу са жуманцима ставити на ринглу и чекати да се згусне, уз константно мешање. Пребаците у посуду и охладите у фрижидеру.
У беланца додајте прстохват соли, те мутите миксером. Придружите 70 г шећера и лимунов сок, па миксујте тачно 7 минута.
Просејте 70 г брашна и шећер у праху, па умутите са белом смесом. Пребаците у калуп пречника 20 цм. Нек се пече око 35-40 минута на 170 степени.
Маслац умутите са охлађеном кремом. Испечену кору преполовите на пола, као што је приказано на снимку, и унутрашњост попуните кремом.
Када то учините, премажите торту и споља. Уваљајте је у кокосово брашно и белу чоколаду. Пријатно!
Видео можете погледати ОВДЕ.